EU: Frykt for en tapt generasjon

EUs kommissær for sysselsetting og sosiale spørsmål, Marianne Thyssen. (Foto: EU)

Dagens unge i Europa kan få det dårligere enn sine foreldre, advarer EU-kommisjonen i sin årlige rapport om sysselsetting og sosial utvikling.

Unge mennesker ble hardere rammet av finanskrisen enn eldre, og forbedringene på arbeidsmarkedet har ikke kommet unge til gode i like stor grad som eldre generasjoner, påpeker rapporten, som er omtalt på det svenske nettstedet Europaportalen.se.

– Denne årlige rapporten viser enda en gang at vi befinner oss på rett vei til flere jobber og økt vekst. Likevel risikerer dagens unge og deres barn å få det dårligere enn sine foreldre, sier EUs kommissær for sysselsetting og sosiale spørsmål, Marianne Thyssen.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Nav betalte ut 7,4 milliarder kroner til eksterne tiltaksarrangører i 2016. Mest penger gikk til det omstridte selskapet Din Utvikling, som i løpet av to år har tredoblet sine inntekter fra oppdrag for Nav.

Regjeringen skal legge fram en nasjonal strategi for pårørende, lover helse- og omsorgsminister Bent Høie. Når dialogen med det offentlige hjelpeapparatet ikke fungerer, blir det tyngre enn nødvendig å være pårørende, vedgår han.

Ann Solfrid Merula er en av 800 000 nordmenn som yter ubetalt omsorg for nær familie. Mange opplever at innsatsen går ut over egen helse og risikerer selv å falle ut av arbeidslivet. – Å få Vidar tilbake til et verdig liv har vært mitt livs hardeste kamp, sier Ann Solfrid.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler