EU: Frykt for en tapt generasjon

EUs kommissær for sysselsetting og sosiale spørsmål, Marianne Thyssen. (Foto: EU)

Dagens unge i Europa kan få det dårligere enn sine foreldre, advarer EU-kommisjonen i sin årlige rapport om sysselsetting og sosial utvikling.

Unge mennesker ble hardere rammet av finanskrisen enn eldre, og forbedringene på arbeidsmarkedet har ikke kommet unge til gode i like stor grad som eldre generasjoner, påpeker rapporten, som er omtalt på det svenske nettstedet Europaportalen.se.

– Denne årlige rapporten viser enda en gang at vi befinner oss på rett vei til flere jobber og økt vekst. Likevel risikerer dagens unge og deres barn å få det dårligere enn sine foreldre, sier EUs kommissær for sysselsetting og sosiale spørsmål, Marianne Thyssen.

Siste fra Velferd.no

Leder

«Hvis den nyvalgte regjering skal unngå økte skatter og avgifter, er det nærliggende å tro at noen må betale uansett» skriver Velferds avtroppende redaktør.

Statsbudsjettet 2018

I statsbudsjettforslaget for 2018 ønsker regjeringen å flytte ansvaret for hjelpemidler til kommunene. – Forslaget viser manglende forståelse for funksjonshemmedes rolle i samfunnet, sier interessepolitisk rådgiver Guri Henriksen i Norges Handikapforbund.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler