EU: Flere mennesker i jobb

DET NYE ARBEIDSLIVET: Lars Fr. H. Svendsen tar i all hovedsak utgangspunkt i det som ofte kalles «det nye arbeidslivet». Andre, mer prosaiske områder av arbeidslivet blir i liten grad beskrevet eller gjort til gjenstand for refleksjon.

Illustrasjon: Shutterstock

Tallet på sysselsatte i EU økte med 1,5 prosent fra annet kvartal 2015 til annet kvartal 2016.

I Norge gikk tallet på sysselsatte ned i samme periode, ifølge det europeiske statistikkbyrået Eurostat.

Alle EU-landene, unntatt Kroatia, opplevde en sysselsettingsvekst i denne perioden. Kroatia hadde en nedgang i sysselsettingen på 0,4 prosent, det samme som Norge.

Størst vekst i sysselsettingen var det i Irland og Luxembourg.

I alt 232,1 millioner mennesker var i jobb i de 28 EU-landene i annet kvartal i år. Det er det høyeste antall sysselsatte som noen gang er registrert, ifølge Eurostat.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler