EU: En av ti er «working poor»

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Fenomenet «working poor», der mennesker lever i fattigdom selv om de er i fast jobb, har bitt seg fast i Europa. Minst 20 millioner europeiske arbeidstakere er fattige selv om de jobber fra morgen til kveld, skriver Ugebrevet A4, som utgis av dansk LO.

9,5 prosent av arbeidstakerne i EU-landene tilhører kategorien «working poor», anslår en rapport fra det europeiske faglige forskningsinstituttet ETUI. Alle kan risikere å havne i denne gruppen, advarer forskningsdirektør Maria Jepsen i ETUI.

«Tidligere var personer med lange og mellomlange utdanninger beskyttet mot working poor, men det er de ikke lenger», sier hun til Ugebrevet A4.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler