– En stor politisk seier for FFO

Lilly Ann Elvestad, generalsekretær i FFO. (Foto: FFO)

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) har fått gjennomslag for kravet om en helhetlig plan for funksjonshemmede og kronisk syke.

– I dag løfter vi armene over hodet og jubler! Det er en stor politisk seier for oss, sier generalsekretær i FFO, Lilly Ann Elvestad, i en pressemelding.
 
FFO har i mange år kjempet for en helhetlig koordinering av politikkutformingen. Onsdag 14. juni viste Solveig Horne (FrP) at Barne- og likestillingsdepartementet har tatt kravet på alvor. På vegne av syv departementer lanserte Barne- og likestillingdepartementet at de ønsker å utvikle en strategi som følges opp av en konkretiserende handlingsplan.
 
FFO mener en helhetlig strategiplan kan få stor betydning for kvaliteten på tjenestetilbudet til funksjonshemmede og kronisk syke. I pressemeldingen skriver organisasjonen at det kan bety at funksjonshemmede og kronisk syke som i dag kjemper for å få de tjenestene de har krav på, kan møte et langt mer koordinert tjenestetilbud som bedre ivaretar deres rettigheter.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler