Eldre jobbsøkere velges bort

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Arbeidsgivere velger bort middelaldrende og eldre jobbsøkere, viser en rapport fra forskningsinstituttet IFAU i Sverige.

Forfatterne av rapporten har sendt mer enn 6 000 fiktive søknader til arbeidsgivere som har søkt etter blant annet administrasjonsmedarbeidere, kokker, servitører, butikkselgere og lastebilsjåfører.

De fiktive jobbsøkerne var i alderen 35-70 år, og responsen fra arbeidsgiverne varierte mye etter søkernes alder. Sjansen for å bli kontaktet av en arbeidsgiver når man har søkt jobb faller markant
allerede fra 40-årsalderen og er meget liten når man nærmer seg pensjonsalderen, ifølge rapporten.

– Det bør ikke herske noen tvil om at arbeidsgiverne aldersdiskriminerer. Vi finner svært store effekter, og alder er virkelig en negativ faktor i rekrutteringsprosessen, fastslår Magnus Carlsson, som er en av rapportforfatterne.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler