De Grønne sikrer bedre fri rettshjelp

Nasjonal talsperson for De Grønne Une Aina Bastholm. Foto: Iselin L. Hauge

Etter forslag fra De Grønne vil Stortinget gjøre endringer i og utvide ordningen med fri rettshjelp.

Ifølge De Grønne er ordningen et grunnleggende velferdsgode, som må sikre svakerestilte en god rettsikkerhet uavhengig av inntekt og formue.

– Fri rettshjelp er viktig for mange. Det er på høy tid at ordningen gås gjennom og styrkes. Vi trenger en bedre førstelinjetjeneste, rett og slett et telefonnummer alle kan ringe for å få generell veiledning om rettighetene en har. I Finnland har dette vist seg å spare samfunnet for kostnader, i tillegg til at det styrker rettshjelpen til befolkningen, sier forslagsstiller og nasjonal talsperson for De Grønne, Une Aina Bastholm.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler