Danmark: Stadig flere hjemløse

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Det blir stadig flere hjemløse dansker, og en økende andel av de hjemløse er mennesker med psykisk sykdom. Det går fram av en kartlegging gjort av Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, Vive.

Kartleggingen ble foretatt i begynnelsen av 2017, og den viste at 6 635 dansker ikke hadde noe sted å bo. Det er en økning på åtte prosent fra 2015.

Dermed fortsetter tendensen fra de senere år med økende hjemløshet, skriver Vive i en pressemelding. Hjemløse migranter uten fast opphold i Danmark er ikke med i tallene.

Siste fra Velferd.no

Velferdkommentaren

De aller fleste unge som står utenfor skole og arbeidsliv ønsker å komme i arbeid eller å fortsette utdanningen. Men det er ikke alltid så lett. Inkludering bør stå øverst på listen når arbeidsgivere vil ta samfunnsansvar.

Internasjonalt

Dansker som mottar sosialhjelp stemmer langt sjeldnere ved valg enn andre dansker. Seks av ti sosialhjelpsmottakere var sofavelgere ved forrige kommunevalg, viser en undersøkelse fra tankesmia Cevea.

Forskning

Langtidssykefravær øker risikoen for å falle ut av arbeidslivet og utgjør i tillegg en vesentlig kostnad for det norske samfunnet. Derfor skal Nav og NTNU teste om motiverende samtaler med langtidssykemeldte i Sør-Trøndelag kan korte ned fraværsperioden deres.

I en tid hvor de store visjonene mangler i politikken, mener historiker Rutger Bregman at det er på tide å tenke nytt. Innføring av en grunnlønn til alle vil ha stor betydning for de som har minst, mener han. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler