Danmark: Sosialhjelp påvirker barns skolegang

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Barn av enslige sosialhjelpsmottakere gjør det dårligere på skolen enn andre barn. Det viser en analyse fra den danske tankesmia Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AI).

72 prosent av danske 6. klassinger klarer seg godt i dansk lesning. Blant barn av enslige sosialhjelpsmottakere er det bare 51 prosent som klarer seg godt. Tilsvarende forskjeller ser man i matematikk.

I fjor innførte den danske regjeringen kutt i sosialhjelpsytelsene. Det kan ha negative konsekvenser for barnas skoleprestasjoner, advarer AI.

«En hverdag der de voksne har problemer med å få endene til å møtes, gir ikke mye plass til å gjøre en ekstra innsats med å hjelpe barn med leksene», skriver tankesmia i sin analyse.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler