Danmark: Små kommuner best på velferd

BEKYMREDE DANSKER: Danskene er mer bekymret enn før over gapet mellom fattig og rike. Samtidig tror de gapet vil bli større i årene som kommer.

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Det viser en undersøkelse som er gjort for Ugebrevet A4.

I Danmark er innbyggerne i små kommuner langt mer fornøyd med velferdstilbudet enn innbyggere i større kommuner.

I undersøkelsen er folk bedt om å vurdere kvaliteten på skoler, daginstitusjoner, eldreomsorg og sosiale tilbud til utsatte grupper.

I små kommuner svarer i gjennomsnitt 41,5 prosent at kvaliteten er god eller meget god, mens bare 25 prosent svarer det samme i de større kommunene.

Størst er forskjellen i synet på eldreomsorgen. På dette området mener bare 17 prosent av innbyggerne i store kommuner at kvaliteten er god, mot hele 45 prosent av innbyggerne i små kommuner.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler