Danmark: Flere eldre i arbeid

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Stadig flere dansker arbeider utover vanlig pensjonsalder. Fra 2008 til 2014 steg antall arbeidstakere over 67 år fra drøyt 54 000 til mer enn 84 000, skriver Ugebrevet A4.

Det er enn økning på mer enn 50 prosent.

Menn er i flertall blant dem som er jobber etter fylte over 67 år. Kvinner utgjør knapt 30 prosent av de yrkesaktive i denne aldersgruppen.

Det er fortrinnsvis folk med høyere utdanning som fortsetter å jobbe lenge, påpeker professor Per H. jensen ved Aalborg Universitet.

– Og hvis de eldre lønnsmottakerne har en spennende jobb, gode kolleger og et godt forhold til ledelsen, hvorfor skulle de da slutte? sier han til Ugebrevet A4.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler