Betaler svart for rene gulv

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

116 000 norske husstander som kjøper private renholdstjenester, betaler renholderne svart – uten at de påkrevde skatter og avgifter går til statskassa.

Det viser en rapport fra forskningsstiftelsen Fafo, som er omtalt på nettstedet arbeidslivet.no.

I alt 270 000 norske husstander betaler andre for å gjøre rent i hjemmet. Av disse anslår Fafo at fire av ti helt eller delvis benytter seg av svart arbeid.

En representant for en stor renholdsleverandør som Fafo-forskerne har intervjuet, mener at folk har få betenkeligheter med å bruke svart arbeidskraft.

– Privatkundene bryr seg ikke, det er prisen som teller. Hvis man får anbefalt en østeuropeer som naboen er fornøyd med, så bryr de seg ikke.

LES FLERE NYHETER FRA KORTNYTT HER

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler