Bedre overgangsregler for uføre

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Foto: Thomas Haugersveen

Regjeringen foreslår å bruke anslagsvis 800 millioner kroner på å rette opp utilsiktede effekter av uførereformen.

Forslaget innebærer at rundt 1500 uføre som før 2015 mottok uførepensjon fra en offentlig tjenestepensjonsordning vil få økt sin uførepensjon. Over tid vil om lag 4 000 personer kunne få økt pensjon som følge av forslaget, skriver Regjeringen i en pressemelding.

– Uførereformen er en viktig reform, som har gjort det mer lønnsomt for uføre å kombinere uføretrygd og arbeid. Det er etablert egne overgangsregler som har til hensikt beskytte dem som var uføre før reformen trådte i kraft mot eventuelt økonomisk tap, og det er disse reglene vi nå utvider, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler