Tyskland:

Barnefattigdommen øker

BLINDVEI: I europeiske land med høy arbeidsledighet er det store grupper som pendler mellom midlertidige jobber og arbeidsledighet, med små muligheter til å få seg en fast jobb, påpeker Fafo-forsker Jørgen Svalund.

Stadig flere tyske barn lever under fattigdomsgrensen, viser en studie fra den tyske Bertelsmann-stiftelsen.

Trangboddhet og mangel på penger til et sunt kosthold, utdanningstilbud utenfor skolen, hobbyer og ferier er virkeligheten for om lag to millioner tyske barn og deres familier, ifølge studien.

Fattigdomsproblemer er særlig vanlig for barn med enslige foreldre og barn med to eller flere søsken. I tillegg til mangelen på materielle goder, er disse barna også oftere sosialt isolert enn andre barn.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler