Bare én av to jobber fram til pensjon

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Omtrent halvparten av alle som startet å ta ut alderspensjon i 2016 jobbet fram til pensjoneringstidspunktet. Den andre halvdelen stod utenfor arbeidslivet.

Mange mottok uføretrygd før de begynte å ta ut alderspensjon, viser tall fra Nav.

Det er særlig mange kvinner som ikke jobber til de pensjonerer seg. Bare 41 prosent av kvinnene jobbet fram til de tok ut alderspensjon i 2016. Tilsvarende tall for menn var 58 prosent.

34 prosent av kvinnene mottok uføretrygd eller andre ytelser fra Nav da de begynte å ta ut alderspensjon. Blant mennene var det 23 prosent som mottok Nav-ytelser.

Siste fra Velferd.no

Forskning

Ringer i Vannet-strategien gir tiltaksdeltakere varige jobber, slår ny NTNU-rapport fast. Likevel sier rapporten noe om ubrukt potensial med tanke på målgruppe, og at inkluderingsmetodikken bør spres utenfor NHOs egne medlemsbedrifter, mener forsker og NTNU-professor Jan Tøssebro. 

Seksten OECD-land bruker en større andel av BNP på offentlig velferd enn Norge, viser ny rapport. Inkluderes private ordninger, er vi nede på 21. plass.

Nav og tiltaksbransjen

Nav betalte ut 7,4 milliarder kroner til eksterne tiltaksarrangører i 2016. Mest penger gikk til det omstridte selskapet Din Utvikling, som i løpet av to år har tredoblet sine inntekter fra oppdrag for Nav.

Regjeringen skal legge fram en nasjonal strategi for pårørende, lover helse- og omsorgsminister Bent Høie. Når dialogen med det offentlige hjelpeapparatet ikke fungerer, blir det tyngre enn nødvendig å være pårørende, vedgår han.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler