– Arbeidsinnvandrere bør få bedre oppfølging

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Arbeidsinnvandrere trenger språkopplæring og bedre informasjon fra kommunene, mener Grete Netteland, forsker og instituttleder ved Institutt for samfunnsvitenskap ved Campus Sogndal ved Høgskolen på Vestlandet.

– Både fylkeskommuner og kommuner bør tilrettelegge for enklere og mer målrettet informasjon og tjenester til denne gruppa. Dette er ikke minst viktig når vi vet at hele en av fem som kommer til Norge for å jobbe, også velger å bosette seg her innen ti  år. Mange sliter med å finne bosted, de har problemer med å skaffe seg lån, har vansker med å skaffe seg arbeid og å forstå det norske systemet. Da er enkel tilgang til forståelig informasjon om kommunale tjenester viktig, sier Netteland til På Høyden, studentavisa i Bergen.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler