Arbeiderpartiet sier nei til kutt i arbeidsavklaringspenger

Votering på Aps landsmøte 2017. (Foto: Snorre Skjevrak)

Under Arbeiderpartiets (Ap) landsmøte i april ble partiledelsens forslag om å kutte i ordningen om arbeidsavklaringspenger for unge nedstemt. Det skriver Aftenposten.

Ledelsen viste til at for mange unge blir gående i fire år på arbeidsavklaring, og ville kutte maksimal lengde til to år for å føre unge raskere ut i arbeid eller over på trygd. Under landsmøtet ble det tatt ut dissens og Ap-ledelsen tapte følgelig saken de enstemmig hadde gått inn for.

Under landsmøtet ble det også bestemt at Ap vil fjerne K’en i KRLE-faget. Partiet vil heller ikke tvinge fram kommunesammenslåing.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler