Anbud skviser ideelle aktører

Politisk rådgiver i Forbundet for Ledelse og Teknikk, Johan Martin Leikvoll. Foto: Tor Berglie

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak for sykmeldte, arbeidssøkende og personer med nedsatt arbeidsevne skulle gi større bredde av tiltaksleverandører, inkludert ideelle aktører. I stedet har det motsatte skjedd, viser en rapport som er omtalt i Dagsavisen.

Rapporten er utarbeidet for bransjeorganisasjonen Arbeid & Inkludering og bekrefter det Velferd har beskrevet i en serie artikler i år: anbud på Nav-tiltak har ført til at små, ideelle aktører blir presset ut.

– Det er hevet over enhver tvil at det er blitt mindre mangfold og mer monopolisering. De nye leverandørene som har vunnet fram, er i hovedsak kommersielle. Ingen av dem er ideelle, sier Johan-Martin Leikvoll til Dagsavisen.

Leikvoll er tidligere direktør i Arbeid & Inkludering og er nå politisk rådgiver i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT).

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler