Afrika: 72 millioner barnearbeidere

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Nesten halvparten av alle barnearbeiderne befinner seg i Afrika, ifølge en rapport om omfanget av barnearbeid i ulike deler av verden.

I de afrikanske landene er det til sammen drøyt 72 millioner barnearbeidere i alderen 5 til 17 år.

Det er en femdel av alle barn på kontinentet. I det langt mer folkerike Asia og stillehavsområdet er tallet på barnearbeidere 62 millioner, mens det er i underkant av 11 millioner på det amerikanske kontinentet og om lag 5,5 millioner i Europa og Sentral-Asia.

I verden som helhet er det 152 millioner barnearbeidere. Det er en nesten en tidel av alle verdens barn, ifølge rapporten. Den er utgitt av en internasjonal sammenslutning av organisasjoner som arbeider for å bekjempe barnearbeid og slavearbeid.

Siste fra Velferd.no

Velferdkommentaren

De aller fleste unge som står utenfor skole og arbeidsliv ønsker å komme i arbeid eller å fortsette utdanningen. Men det er ikke alltid så lett. Inkludering bør stå øverst på listen når arbeidsgivere vil ta samfunnsansvar.

Internasjonalt

Dansker som mottar sosialhjelp stemmer langt sjeldnere ved valg enn andre dansker. Seks av ti sosialhjelpsmottakere var sofavelgere ved forrige kommunevalg, viser en undersøkelse fra tankesmia Cevea.

Forskning

Langtidssykefravær øker risikoen for å falle ut av arbeidslivet og utgjør i tillegg en vesentlig kostnad for det norske samfunnet. Derfor skal Nav og NTNU teste om motiverende samtaler med langtidssykemeldte i Sør-Trøndelag kan korte ned fraværsperioden deres.

I en tid hvor de store visjonene mangler i politikken, mener historiker Rutger Bregman at det er på tide å tenke nytt. Innføring av en grunnlønn til alle vil ha stor betydning for de som har minst, mener han. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler