Adrian Lorentsson fikk Tabuprisen

Adrian Lorentsson får Tabuprisen 2017 for sitt langvarige engasjement og innsats, både for Mental Helse Ungdom, og for å være åpen om egne erfaringer. Prisen overrekkes av Tove Gundersen, generalsekretær i Rådet for psykisk helse. (Foto: Erik M. Sundt)

Tirsdag 23. august ble Adrian Lorentsson tildelt Tabuprisen for sitt arbeid med å bryte ned fordommer rundt psykisk helse.

Gjennom det siste tiåret har Lorentsson blitt en kjent figur i mediene, mye grunnet sin innsats i Mental Helse Ungdom, hvor han har vært leder og i dag arbeider som kommunikasjonssjef.

Lorentsson beskriver det å få Tabuprisen som veldig stas, og befinner seg nå i selskap med tidligere prisvinnere som Kjell Magne Bondevik, Ingvar Ambjørnsen og Linnéa Myhre.

– For meg er dette helt absurd. Det er ikke priser man tenker på når man bestemmer seg for å jobbe med psykisk helse, sier han til Hamar arbeiderblad.

Velferd har tidligere skrevet om Lorentsson i spalten Aktuell profil, og i november gjester han Velferdkonferansen for å snakke om hvordan man kan få unge med psykiske utfordringer inn i utdanningsløp og arbeid.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler