Ålesund er Årets pårørendekommune

PRISVINNERE: I Ålesund kommune er tilbudet til pårørende så godt, at det fortjener å løftes frem, mener helse- og omsorgsminister Bent Høie (nr. to fra venstre), her sammen med representanter fra kommunen ved utdelingen 13. november, 2017. Prisen består blant annet av et kunstverk av Bjørg Thorhallsdottir. (Foto:Gunder Christophersen, Barns Beste)

Prisen for Årets pårørendekommune ble for første gang utdelt i november og gikk til Ålesund for kommunens brede og sammensatte tilbud til pårørende i helsesektoren.

Over flere år er det bygd opp systemer og rutiner i Ålesund for å møte de pårørende, og tilbudet er uavhengig diagnose til den som er rammet, skriver Napha.no.

Prisen ble utdelt av helseminister Bent Høie.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Nav betalte ut 7,4 milliarder kroner til eksterne tiltaksarrangører i 2016. Mest penger gikk til det omstridte selskapet Din Utvikling, som i løpet av to år har tredoblet sine inntekter fra oppdrag for Nav.

Regjeringen skal legge fram en nasjonal strategi for pårørende, lover helse- og omsorgsminister Bent Høie. Når dialogen med det offentlige hjelpeapparatet ikke fungerer, blir det tyngre enn nødvendig å være pårørende, vedgår han.

Ann Solfrid Merula er en av 800 000 nordmenn som yter ubetalt omsorg for nær familie. Mange opplever at innsatsen går ut over egen helse og risikerer selv å falle ut av arbeidslivet. – Å få Vidar tilbake til et verdig liv har vært mitt livs hardeste kamp, sier Ann Solfrid.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler