60 millioner til aktivitetsplikt

UENIGHET OM ARBEIDSKRAV: Høyre og Fremskrittspartiet vil pålegge sosialhjelpsmottakere oppgaver som å måke snø, hogge ved og plukke søppel. – Noen er for syke til å kunne jobbe, så vi kan ikke ha en absolutt aktivitetsplikt, sier Laila Dåvøy i Kristelig Folkeparti.

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Regjeringen vil innføre aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere under 30 år fra 1. januar 2017.

I forslaget til statsbudsjett for 2017 er det satt av 60 millioner kroner for å gjennomføre dette.

Disse pengene vil ikke rekke langt, mener leder Mimmi Kvisvik i FO, arbeidstakerorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere.

– Det blir 150 000 på hver kommune, uansett stor eller liten, til å tilrettelegge slik at ungdom får tilknytning til arbeidsmarkedet. En dråpe i havet, sier Kvisvik til fontene.no.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Konkurranseutsetting av Nav-tiltak har ført til ensretting og kommersialisering, mener de rødgrønne partiene. Kommersielle aktører kan få trangere kår dersom stortingsvalget fører til regjeringsskifte.

Velferdkommentaren

«Dugnad representerer ikke alltid den moralsk høyverdige frivilligheten for et felles beste som det framstår som i norsk retorikk. Grensene mellom frivillig dugnadsinnsats og ren utnytting kan være flytende» skriver forsker og sosialantropolog Ada I. Engebrigtsen.

85.000 funksjonshemmede vil jobbe, men mange havner på trygdeytelser i stedet. Skal man få disse i jobb, må politikerne prioritere universell utforming og utdanning, mener debattpanel.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler