6 av 10 friske etter Rask psykisk helsehjelp

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Lavterskeltibud uten henvisningkrav har en positiv virkning på brukernes psykiske helse, fastslår Napha.no.

1279 pasienter har deltatt i en evaluering Folkehelseinstituttet har gjort av tilbudet Rask psykisk helsehjelp. Prosjektet ble startet i 2012 i 12 pilotkommuner.

– 76,3 prosent av klientene scoret over grenseverdiene for angst og depresjon ved starten av behandlingen. 61,6 prosent av disse var friske igjen etter behandlingen, sier forsker i Folkehelseinstituttet, Robert Smith til Napha.no.

Rask psykisk helsehjelp krever ingen henvisning, og slår godt an som lavterskeltilbud. I tillegg er det kort ventetid på terapibehandling i form av veiledet selvhjelp, gruppekurs og ansikt-til-ansikt-behandling.

Ifølge Smith er tilbakemeldingene fra brukerne veldig gode, men en videre utfordring blir å nå ut til flere menn og i større grad kartlegge hvilken grad Rask psykisk helsehjelp bidrar til at folk kommer seg ut i jobb.

Siste fra Velferd.no

Gjennom Kompetansesenter for arbeidsinkludering skal forskere bidra til at Nav blir bedre på å få folk inn i arbeidslivet. – Det har vært for stor avstand mellom forskere og Nav, mener dekan Ann-Helén Bay.

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler