34 prosent hjalp flyktningene

GIVERMENTALITET: 1,4 millioner nordmenn bidro til å hjelpe flyktningene i 2015. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Hver tredje nordmann hjalp flyktningene som kom til Norge i 2015.

Det er en ny rapport fra Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor som har sett nærmere på nordmenns vilje til å bidra frivillig i flyktningkrisen, skriver Nrk.no.

Ifølge rapporten bidro nesten 1,4 millioner nordmenn mellom 18 og 95 år med enten penger, klær, utstyr eller mat, og flest bidrag kom fra Finnmark og Oslo.

Gitt den mediedekningen og situasjonen som var i fjor høst, er det naturlig å tenke seg at mange ble mobilisert. Det er høye tall, men vi vet at deltakelse i frivillig arbeid i Norge generelt er høyt, sierAudun Fladmoe ved Institutt for samfunnsforskning.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler