Skaper nytt nettverk for et mer inkluderende arbeidsliv

Jobbforalle-Arena

JOBBFORALLE-ARENA: Engasjementet for et mer inkluderende arbeidsliv var stort hos deltagerne på det første nettverksmøtet. Fra venstre Svein-Helge Næset og Katrine Aspelig fra NOA, Kari Gjendem Fæstø fra Oslo Røde Kors, Lilly Ann Elvestad fra FFO og Stine Mari N. Leirdal fra UF. Foto: Arnt-Ove Drageset

Samarbeidspartnerne til Velferds nettportal for et mer inkluderende arbeidsliv, Jobbforalle.no, har opprettet et felles nettverk som skal jobbe for at terskelen inn i arbeidslivet høvles ned.

Nettverket Jobbforalle-Arena består av organisasjoner som representerer ulike grupper som sliter med å komme inn i arbeidslivet. Gjennom jobbportalen Jobbforalle.no, ønsker man å bygge en inngangsport for et rausere arbeidsliv, men nettverket ser et potensial i å gjøre noe mer.  

Økt oppmerksomhet

Jobbforalle-Arena planlegger å lage frokostseminarer og lignende arrangementer som setter et mer inkluderende arbeidsliv på dagsorden. I tillegg til å skape oppmerksomhet håper nettverket å få politikere, arbeidsgivere og fagorganisasjoner på banen.

Viktig samarbeid

Det første møtet i nettverket ble avholdt 29. september. I tillegg til magasinet Velferd består nettverket av sentrale organisasjoner som Norges Handikapforbund, Arbeidsgiverforening for Vekst- og attføringsbedrifter (ASVL), Rådet for psykisk helse, Unge funksjonshemmede (UF), Fagrådet- Rusfeltets hovedorganisasjon, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), Oslo Røde Kors, Norsk Attføringsforum (NOA), Arbeid & Inkludering og Ringer i Vannet. De to sistnevnte var ikke representert på møtet.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler