Ringer i Vannet får folk i arbeid

ÅPENHET: – Alle har vi noe i bagasjen, sier Anja Syversen, direktør på Thon Hotel Oslo Airport. – Men det er bedre å vite litt om bagasjen på forhånd, før du ansetter noen.

ÅPENHET: – Alle har vi noe i bagasjen, sier Anja Syversen, direktør på Thon Hotel Oslo Airport. – Men det er bedre å vite litt om bagasjen på forhånd, før du ansetter noen. Foto: Werner Juvik ©Werner Juvik

NHOs rekrutteringsstrategi Ringer i Vannet åpner døren til ordinær jobb for arbeidssøkere med hull i CV-en eller annen ekstra bagasje. Åpenhet er en nøkkelfaktor, mener direktøren for Thon Hotel Oslo Airport.

Nyansettelser kan være reneste risikosporten. I verste fall kan en feilansettelse få store konsekvenser. Så hvorfor i all verden skulle en bedrift utsette seg for en enda større risiko med å ta inn en person som går på attføring? Er ikke det folk som det er et eller annet galt eller rart med? Folk som sliter med livet, som du kanskje ikke kan stole helt på, og hvem vet: Vil de egentlig ha en jobb?

Mytene om folk på attføring kan være mange, og frykt for det ukjente skal man ikke kimse av. Men gjennom NHO-prosjektet Ringer i Vannet (RiV) kan bedriftene på en trygg og forutsigbar måte rekruttere nye medarbeidere fra attføringsbedrifter.

– Alle har vi noe i bagasjen, sier Anja Syversen, direktør på Thon Hotel Oslo Airport. – Men det er bedre å vite litt om bagasjen på forhånd, før du ansetter noen. Og det får vi når vi rekrutterer gjennom Ringer i Vannet.

Noen måneder tilbake inngikk hotellet rekrutteringsavtale med attføringsbedriften Norasonde. Nå har de tre medarbeidere på plass, to i teknisk avdeling og én i resepsjonen.

– I tillegg har vi behov for noen til kurs- og konferanseavdelingen og én til restaurant.

På bedriftens premisser

At bedriften har behov for arbeidskraften er noe av kjernen i Ringer i Vannet. I stedet for at attføringsklienter blir utplassert mer eller mindre tilfeldig i bedrifter som tar imot dem for en avgrenset tidsperiode, definerer arbeidsgiveren hva slags kompetanse, kvalifikasjoner og egenskaper som er nødvendig hos den de vil vurdere for ansettelse.

– Vi er en bedrift som serverer alkohol, og da er det ikke så bra å ha folk som er tidligere rusmisbrukere. Det kan vi gjøre klart på forhånd, forklarer Anja Syversen.

– Og når vi ønsker noen til konferanseavdelingen, der det er mye rigging og løft, kan vi sette opp en kravspesifikasjon om at vedkommende må være i god fysisk form.

De som til nå er rekruttert gjennom RiV-avtalen, er fortsatt i utprøvingsfasen. Syversen er innstilt på at målet er ordinær jobb, enten her eller på andre Thon-hoteller.

– I en bransje som vår er det mye utskifting av personale, påpeker Anja Syversen. – Vi har til enhver tid behov for nye folk.

Les hele reportasjen om Ringer i Vannet i magasinet Velferd 3-2014.

DETTE ER JOBBFORALLE.NO:
Magasinet Velferd har opprettet stillingsmarkedet jobbforalle.no som et verktøy for å fremme et inkluderende arbeidsliv i praksis. Samtidig er det opprettet en egen jobbforalle.no-seksjon i papirutgaven av Velferd og på velferd.no. I denne seksjonen presenteres stoff knyttet til stillingsmarkedets mål om å bidra til et rausere arbeidsliv.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler