Kristine fikk jobb gjennom Facebook

USIKKERHET: Kristine Ronæss Årdal tror usikkerhet gjør at arbeidsgivere nøler med å ansette funksjonshemmede. – Det er viktig å åpne øynene til folk så de ser at det er mulig å ansette funksjonshemmede og at det går fint.

USIKKERHET: Kristine Ronæss Årdal tror usikkerhet gjør at arbeidsgivere nøler med å ansette funksjonshemmede. – Det er viktig å åpne øynene til folk så de ser at det er mulig å ansette funksjonshemmede og at det går fint. Foto: Øivind Fjeldstad ©Øivind Fjeldstad

Kristine Ronæss Årdal hadde søkt på 80 jobber uten å få napp. Da bestemte hun seg for å ta i bruk Facebook-profilen sin i jakten på jobb. Responsen var overveldende.

«Hei jeg heter Kristine Ronæss Årdal, og jeg er på utkikk etter en deltidsjobb i Trondheim.
Som person er jeg positiv, utadvendt og ser alltid lyst på livet. Jeg sitter i rullestol, jeg tenker derfor at administrativt arbeid, kundeservice o.l, hadde passet meg midt i blinken!

Gjerne lik og del, så kanskje muligheten min for å få meg jobb blir større:)»

Da 22 år gamle Kristine Ronæss Årdal la ut denne statusoppdateringen på sin Facebook-profil i begynnelsen av juni, var hun uforberedt på hvilken oppmerksomhet den skulle få.

– Jeg trodde det bare ville være venner og nær familie som ville dele den, sier hun.

Men det var langt flere enn slekt og venner som merket seg statusoppdateringen på Facebook. På kort tid ble den delt mer enn 8 000 ganger. Flere tilbød henne jobb.

– Jeg ble veldig overveldet. Det viser at folk bryr seg og at de vil gjøre noe. De kan være usikre på hvordan, men innerst inne vil de gjerne gjøre noe.

Det var adressa.no som først omtalte 22-åringens jobbjakt på Facebook.

Historien om Kristine Ronæss Årdals jobbjakt på Facebook er en av sakene i siste nummer av magasinet Velferd. Klikk her for å lese hele saken.

Resultatløs jobbjakt

Før hun fortalte på Facebook at hun var på jakt etter jobb, hadde Kristine Ronæss Årdal søkt på om lag 80 jobber. Uten resultat. Bare i ett tilfelle ble hun innkalt til jobbintervju, og det ble kort da intervjueren fant ut at arbeidssøkeren var funksjonshemmet. «Jeg visste ikke at du satt i rullestol», sa hun og avsluttet intervjuet etter noen få minutter.

De fleste som mottok jobbsøknadene, visste imidlertid at hun var funksjonshemmet.

– Jeg sendte med bilde av meg selv i rullestol. Det kan nok ha bidratt til at jeg ikke fikk respons. Jeg tror en søknad fra en i rullestol lett blir lagt til side, hvis de som skal ansette ikke er bevisst opptatt av å inkludere, sier 22-åringen, som har cerebral parese.

Jobbtilbud

Unni Trøen var en av de mange som tusen som merket seg Kristine Ronæss Årdals «jobbsøknad» på Facebook.

– Jeg gikk inn på Kristines Facebook-profil og så en fantastisk flott jente. Jeg så personen Kristine og ikke funksjonshemmingen hennes. Jeg tenkte at hun må jeg bli kjent med og inviterte henne til samtale.

Trøen er medeier i treningsstudioet Hit The Gym i Trondheim og arbeider som distributør av kostholdsproduktet Herbalife. Kontakten mellom de to resulterte i at Kristine i sommer både begynte å jobbe med Herbalife og på treningsstudioet. Og mer arbeid vil det etter planen bli i tiden framover.

– I høst skal vi utvide med betjente treningsstudioer. Og da er vi interessert i at Kristine kan jobbe i resepsjonen og ta seg av folk som kommer, forteller Trøen.

Les hele saken i magasinet Velferd 5-2015. Klikk her for elektronisk utgave.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler