Handikap snudd til fortrinn

GODT FORNØYD: – Blant de som har kommet inn hos oss med Aspergers syndrom, har ingen sluttet. Vi har altså null i turnover, sier daglig leder i Unicus, Lars Johansson-Kjellerød.

GODT FORNØYD: – Blant de som har kommet inn hos oss med Aspergers syndrom, har ingen sluttet. Vi har altså null i turnover, sier daglig leder i Unicus, Lars Johansson-Kjellerød. Foto: Bente Bolstad ©Bente Bolstad

I bedriften Unicus har alle it-konsulentene Aspergers syndrom. – De har spesielle forutsetninger for å gjøre en god jobb hos oss, sier daglig leder Lars Johansson-Kjellerød. Møt Unicus på Velferdkonferansen 2015.

Av de 21 ansatte i Unicus har 19 Aspergers syndrom. Johansson-Kjellerød forteller at sosiale egenskaper ikke er viktige for firmaet. Personer med denne diagnosen bruker venstre del av hjernen mer enn snittet i befolkningen.

– De er analytisk og logisk tenkende, detaljorienterte og de er ærlige. Disse egenskapene er viktige, og hos oss er det avgjørende at man tester systematisk. Skal man teste 100 ganger er det kanskje fristende å hoppe over den 90. gangen. Det gjør ikke våre ansatte, sier Johansson-Kjellerød.

Unicus er et av de gode eksemplene på arbeidsinkludering i praksis som blir presentert på Velferdkonferansen 2015,
12. og 13. november.
Klikk her for informasjon og påmelding.

Lærte av dansk firma

Der andre legger vekt på manglende sosiale ferdigheter hos personer med Asperger, utnytter Unicus de positive egenskapene. Johansson-Kjellerød startet selskapet i 2009, etter modell fra et dansk firma: Spesialisterne, som var først i verden med å se at autisme og data var en god kombinasjon.

 – Jeg hadde ingen spesiell kunnskap om Aspergers syndrom før jeg leste om Spesialisterne. Jeg har bakgrunn som siviløkonom fra finans, med interesse for entreprenørskap. Å snu et handikap til et fortrinn appellerte til meg.

Kommersielt drevet

Med gode skussmål fra kunder som Gjensidige, Telenor, Statoil og Nordea går firmaet bra. De er i øyeblikket den fjerde største bedriften innenfor sitt felt i Norge. De mottar ikke økonomisk støtte, verken fra Nav eller fra støttespillere.

– Tre av våre ansatte arbeider 60 prosent, men mottar full lønn. 40 prosent er lønnstilskudd fra Nav. Det er det nærmeste vi har kommet støtte fra det offentlige, sier Kjellerød.

I oppstartfasen ble firmaet del av Ferd Sosiale Entreprenører. Investorselskapet Ferd, som eies av Johan H. Andresen med familie, gikk inn med kapital og forretningskompetanse. Fra 2013 har Unicus stått på egne bein. De er fortsatt en del av Ferd Sosiale Entreprenører, men mottar kun støtte i form av gode råd når det trengs.

Velferdkonferansen 2015 vil du møte Unicus og en rekke andre virksomheter som har omsatt ideen om et inkluderende arbeidsliv i praktisk handling.

Les hele artikkelen om Unicus i Velferd 7-2015. Klikk her for elektronisk utgave.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler