Traineeprogram for funksjonshemmede:

– En døråpner inn i arbeidslivet

SER IKKE MULIGHETENE: – Mange arbeidsgivere henger seg opp i fysiske begrensninger i stedet for å se mulighetene. Det skjer selv om de er på jakt etter de gode hodene, ikke de raskeste bena, sier Øyvind Arum, som selv er rullestolbruker.

SER IKKE MULIGHETENE: – Mange arbeidsgivere henger seg opp i fysiske begrensninger i stedet for å se mulighetene. Det skjer selv om de er på jakt etter de gode hodene, ikke de raskeste bena, sier Øyvind Arum, som selv er rullestolbruker. Foto: Virke

Øyvind Arum var med i det første traineeprogrammet for funksjonshemmede i staten for åtte år siden. – For meg ble det en døråpner, sier han. I høst startet et nytt program med 18 traineer i ulike statlige virksomheter.

I 2007 var Øyvind Arum en av 17 deltakere i det første traineeprogrammet staten iverksatte for personer med nedsatt funksjonsevne og høyere utdanning. Han fikk en traineestilling i Næringsdepartementet og fikk anledning til å jobbe med en rekke ulike saksområder, fra beredskap og innovasjon til rådgivning for statsråden.

– Det var en spennende og unik mulighet. Læringskurven var bratt, sier han.

Gjennom traineeprogrammet fikk Øyvind Arum og de andre traineene hver sin mentor de kunne rådføre seg med. Det ble også arrangert flere samlinger der traineene kunne utveksle erfaringer. Begge deler var nyttig, erfarte Arum.

I løpet av traineeperioden i Næringsdepartementet fikk han fast jobb og ble der fram til 2012. Etter flere andre jobber er han i dag informasjonssjef for presse i Hovedorganisasjonen Virke.

– Det er vanskelig å si hvor jeg hadde vært hvis jeg ikke hadde kommet med i traineeprogrammet, men for meg ble det en døråpner inn i arbeidslivet. Også andre som deltok i programmet, fikk fast jobb, forteller Arum.

Nytt statlig program

Nå har staten igangsatt et nytt traineeprogram for personer med nedsatt funksjonsevne og høyere utdanning. Det er det femte traineeprogrammet av denne typen i statlig regi, og deltakerne hadde den første samlingen i september.

Blant 360 søkere er 18 traineer rekruttert til stillinger i 11 offentlige etater i ulike deler av landet. Traineene skal jobbe i Statens vegvesen i Bodø og Bergen, Skatt Midt-Norge i Molde, Skatt Vest i Haugesund, Arbeidstilsynet i Trondheim og Nav i Bergen, Sola og Stavanger. I Oslo er det rekruttert traineer i seks departementer og i Riksrevisjonen.

Ordinære stillinger

– Dette er ordinære stillinger. Det som skiller dem fra andre stillinger er at de er øremerket for personer med nedsatt funksjonsevne og utlyst via et traineeprogram, sier prosjektleder Aud-Sølvi Botn i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Det er Difi som har ansvaret for gjennomføringen av programmet.

Les hele saken i siste nummer av magasinet Velferd. Klikk her for digital utgave.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler