jobbforalle-bloggen:

Arbeid til alle er jobb nummer én

TAR ANSVAR: «Stormberg blir med på dugnaden og tar vår del av ansvaret for å bidra til å få flyktninger ut i arbeidslivet», skriver daglig leder Steinar J. Olsen i Stormberg i dette blogginnlegget.

TAR ANSVAR: «Stormberg blir med på dugnaden og tar vår del av ansvaret for å bidra til å få flyktninger ut i arbeidslivet», skriver daglig leder Steinar J. Olsen i Stormberg i dette blogginnlegget. Foto: Jan Rune Eide ©Jan Rune Eide

Stormberg har etablert en målsetting om at vi skal ha én flyktning i jobb i hver butikk i hele landet, skriver skriver Steinar J. Olsen i Stormberg i jobbforalle-bloggen.

Det er et stort folkelig engasjement for flyktningene. Kommentarfeltene i nettaviser og sosiale medier viser imidlertid også at flyktningene som kommer til Norge, ikke bare kommer til å oppleve åpne armer og varm velkomst. Fremmedfrykt og fordommer overfor innvandrere preger fortsatt deler av det norske samfunnet. Dette er holdninger som fortjener å bli utfordret, også av representanter for næringslivet.

Da vi tidligere i høst fortalte at en dagsomsetning fra nettbutikken uavkortet skulle gå til Røde Kors sitt arbeid for mennesker på flukt, var den første kommentaren vi fikk fra en av våre Kunder at vedkommende hadde handlet hos Stormberg for siste gang. Det klare flertallet av våre Kunder har gitt oss positive tilbakemeldinger på at vi støtter mennesker på flukt, men vi vet at vi også har mistet flere Kunder som følge av at vi bidrar med penger til den største flyktningkatastrofen etter andre verdenskrig.

Det at vi sammenlignes med landssvikere og får tilbakemelding om at Kunder vil brenne klærne våre, vil ikke føre til at vi engasjerer oss mindre for flyktningene. Snarere tvert imot. De grumsete holdningene vil bli møtt med økt engasjement for flyktningene.

Det er et felles ansvar å ta godt vare på flyktninger som kommer til Norge, og bidra til god integrering. Det å komme inn på arbeidsmarkedet og på sikt få mulighet til å forsørge seg og sine, er avgjørende for god integrering. Vi besluttet derfor at vi skal gjøre en ekstra innsats for å bidra med arbeid til enkelte av flyktningene, og vi har etablert en målsetting om at vi skal ha én flyktning i jobb i hver butikk i hele landet.

Med vår inkluderende rekrutteringspolicy, har vi et godt utgangspunkt for å tilby arbeid og arbeidstrening til flyktninger. Vi var allerede i begynnelsen av august i kontakt med flyktningtjenesten, og den første flyktningen begynte i jobb hos oss i september. Innen 24 måneder skal vi tilby arbeid og arbeidstrening til langt flere flyktninger.

Avgjørelsen om å bidra ekstra til å få flyktninger i arbeid, er inspirert av Statsminister Erna Solbergs oppfordring om at flest mulig stiller opp for å integrere flyktninger best mulig i lokalsamfunnet. Stormberg blir med på dugnaden og tar vår del av ansvaret for å bidra til å få flyktninger ut i arbeidslivet.

Kan dere som virksomhet eller du som privatperson hjelpe noen å komme ut i arbeidslivet? Hva kan vi som storsamfunn gjøre for at vi bruker ressursene til flyktningene best mulig? Og bør vi ikke fjerne alt unødvendig byråkrati rundt det få lov til å bidra til samfunnet – til beste for seg selv og andre?

Vi kommer til å gjennomføre vår inkluderende rekrutteringspolicy og forsøke å bidra til integrering av flyktninger, uavhengig av hvor mange Kunder vi måtte miste på veien. Kanskje er det ikke kommersielt fornuftig å tenkte slik. Men vi gjør det likevel. Fordi det er det rette å gjøre.

Steinar J. Olsen, gründer, Stormberg

Denne jobbforalle-bloggen sto på trykk i magasinet Velferd 7-2015. Klikk her for digital utgave av Velferd.

DETTE ER JOBBFORALLE.NO:
Magasinet Velferd har opprettet stillingsmarkedet jobbforalle.no som et verktøy for å fremme et inkluderende arbeidsliv i praksis. Samtidig er det opprettet en egen jobbforalle.no-seksjon i papirutgaven av Velferd og på velferd.no. I denne seksjonen presenteres stoff knyttet til stillingsmarkedets mål om å bidra til et rausere arbeidsliv.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler