Velferds satirespalte:

Kriseplan mot mannsopprør: Økt skatt for kvinner og innvandrere

Satire

Illustrasjon: Shutterstock/www.filet.no

Skattelettelser for menn og økt skatt for kvinner og innvandrere. Økt barnetrygd til gutter. Det er hovedpunkter i en likestillings- og skattereform Regjeringen har planlagt i all hemmelighet.

Ekskludert!

Ekskludert! er Velferds satiriske pustehull. Via fiktive nyheter med humoristisk vri retter spalten et skråblikk mot aktuelle temaer og tendenser i den velferdspolitiske debatten.

Norske menn går med overskudd, mens kvinner og innvandrere er en økonomisk belastning for samfunnet. Det avsløres i rapporten fra Brochmann-utvalget, som har utredet innvandringens konsekvenser for det norske samfunnet.

En norsk kvinne over 25 år koster samfunnet 99 000 kroner årlig, mens en mannlig innvandrer fra Afrika eller Asia belaster offentlige finanser med 94 000 kroner, forteller utvalget.

Opprørte skattebetalere

Frustrerte Skattebetaleres Forening (FSF) er opprørt over Brochmann-utvalgets avsløringer.

– 99 prosent av våre medlemmer er menn, og de er sjokkert over at staten flår dem for å subsidiere kvinner og innvandrere, sier president Markus Mammon i FSF.

Foreningen krever strakstiltak for å lette byrden for mannlige skattebetalere, forteller Mammon.

I Norsk Machoforbund er man forarget, men ikke overrasket over avsløringen av at kvinner er ulønnsomme.

– For våre medlemmer er det gammelt nytt at det er mannfolka som holder Norge gående. Fra et maskulint ståsted er det også interessant at mannlige innvandrere koster mindre enn norske kvinner, sier president Herrmann Langballe i Machoforbundet.

Hemmelig reformplan

Opprøret i norske manns- og skattebetalermiljøer har ført til hektisk aktivitet i Regjeringen. I all hemmelighet er det lagt planer for en likestillings- og skattereform som skal gi større rettferdighet mellom kjønnene.

«I en krisetid med fallende oljepriser og økt arbeidsledighet kan vi ikke fortsette å la menn subsidiere kvinner», heter det i et hemmelig regjeringsnotat som Ekskludert! har fått fra varslernettstedet Inclusiveleaks.

Regjeringen vil innføre flere tiltak for å redusere belastningen på norske menn. Skattelettelser for menn og økt skatt for kvinner og innvandrere vil stå sentralt. Regjeringen planlegger også å øke barnetrygden for gutter, mens den vil bli senket for jenter.

«På denne måten vil vi sikre større økonomisk og skattemessig likestilling mellom kjønnene», heter det i regjeringsnotatet.

 

 

DØRA PÅ GLØTT I ARBEIDERPARTIET

Arbeiderpartiet holder døra på gløtt for å støtte Regjeringens plan om skattelettelser til menn og skatteskjerpelser til kvinner.

– En slik reform kan forebygge amerikanske tilstander, påpeker leder Adam Mann i Arbeiderpartiets mannsutvalg.

– Valget av Trump til president i USA skyldtes at frustrerte menn gikk mann av huse for å stemme på ham. Lavere skatt for den mannlige delen av befolkningen kan bidra til å forebygge et lignende opprør blant norske menn, sier Mann til Ekskludert!.

 

Likte du Ekskludert!? Flere eksklusive nyheter om inkludering finner du HER.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler