Vaktskifte i magasinet Velferd

KOMMER OG GÅR: Ansvarlig redaktør i magasinet Velferd Karin Helene Haugen ledelsen av bladet til sin etterfølger Tore Kristensen, som overtar fra 1. januar 2014. Han tar mål av seg til å gjøre et prisbelønnet fagblad enda bedre.

KOMMER OG GÅR: Ansvarlig redaktør i magasinet Velferd Karin Helene Haugen ledelsen av bladet til sin etterfølger Tore Kristensen, som overtar fra 1. januar 2014. Han tar mål av seg til å gjøre et prisbelønnet fagblad enda bedre. Foto: Elisabeth Arnet ©Elisabeth Arnet

Etter 12 år som redaktør i Velferd gir Karin Helene Haugen stafettpinnen videre til påtroppende redaktør Tore Kristensen.

– Å lede Velferd disse årene har vært et privilegium, sier Haugen. Det har vært spennende å få dekke et så vidtfavnende og interessant stoffområde, som har så stor betydning for så mange mennesker. I tillegg har jeg hatt gleden av å jobbe sammen med svært dyktige folk i alle ledd i redaksjonen, utdyper hun.

Den største seieren

Det har vært oppturer og nedturer for Velferd disse tolv årene. Redaktøren og de ansatte har måttet slåss for at Velferd skulle overleve som et seriøst fagblad.

– Den største seieren var da Velferd kom på statsbudsjettet i 2008 etter flere år med intens lobbyering mot Stortinget. Der er vi fortsatt. Det er en anerkjennelse fra politikerne om at Velferd er en viktig, uavhengig stemme i velferdsdebatten, sier Haugen.

Den andre store seieren var da Velferd i 2005 vant prisen som Norges beste fagblad i konkurranse med rundt 250 andre fagblad.

Vil nå nye målgrupper

Tore Kristensen er opprinnelig rørleggerutdannet. Han utdannet seg til journalist som godt voksen og har blant annet vært direktør i Skarland Press, som gir ut en rekke fagblader. Kristensen har vært ansatt som prosjektleder i Velferd siden i sommer, der oppgaven har vært å legge fram en strategiplan som kan gjøre Velferd økonomisk levedyktig og som kan gjøre bladet enda bedre redaksjonelt.

– Vi øker innsatsen på å få flere abonnenter og flere annonser og har allerede satt et eksternt salgsmiljø på den jobben. Vi vil også gjøre Velferds papirutgave tilgjengelig elektronisk for våre abonnenter og videreutvikle vårt nettsted velferd.no, sier Kristensen.

Den nye redaktøren ønsker å ta vare på det beste i bladet Velferd med sine mer enn 100 år gamle tradisjoner.

– Det er et godt fagblad, særlig reportasjene våre holder høy standard. Men vi kan helt klart vitalisere bladet, gjøre stoffet enda mer lesevennlig, innføre noen nye, faste spalter og satse enda mer på nyhetsstoff.  Samtidig ønsker vi å nå ut til nye målgrupper, særlig i kommune-Norge. Det vil nok prege stoffmiksen framover, sier Tore Kristensen.

Denne artikkelen sto på trykk i magasinet Velferd 8-2013. Elektronisk utgave kan kjøpes her.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler