Se opptak fra Velferdkonferansen 2012

MÅ SE ENKELTMENNESKET: – Det er viktigere å forstå mennesker enn statistikker, poengterte film- og teaterregissør Petter Næss  i sitt innlegg på Velferdkonferansen.

MÅ SE ENKELTMENNESKET: – Det er viktigere å forstå mennesker enn statistikker, poengterte film- og teaterregissør Petter Næss  i sitt innlegg på Velferdkonferansen. Foto: Siv Nærø ©Siv Nærø

De som arbeider i velferdsstatens tjeneste må ha tid, vilje og evne til å bli kjent med menneskene de skal hjelpe. Det var et viktig budskap på Velferdkonferansen 2012. Her kan du se noen av innleggene på konferansen.

«Også den sjenerøse velferdsstaten må ha grenser – men hvor skal de gå?» Dette var det overordnede spørsmålet som ble stilt da magasinet Velferd inviterte til Velferdkonferansen 2012 torsdag 7. juni. Her er opptak fra innleggene til Hanne Bjurstrøm, Petter Næss,Wivi-Ann Bamrud og Marco Elsafadi.

Hanne Bjurstrøm, arbeidsminister:
«’Snill’ eller ‘slem’ velferdsstat?»
 

Konferansen ble åpnet av arbeidsminister Hanne Bjurstrøm. Hun var forhindret fra å være fysisk til stede fordi hun måtte møte i Stortinget samme formiddag, men hadde forberedt et åpningsinnlegg som ble vist på storskjerm.

– På mitt skrivebord møtes to strie strømmer: I den ene strømmen er det påstander om at rettigheter og ordninger er fulle av svikt – og at de må bli bedre. At velferdsstaten må bli snillere. At det «naves» for lite. I den andre strømmen kommer påstandene om at velferdsordningene er for gode, at det er for lett å få trygd, at plikter må skjerpes og rettigheter strammes inn. At velferdsstaten må bli slemmere. At det «naves» for mye, sa statsråden blant annet.

Se Bjurstrøms innlegg her:

Petter Næss, film- og teaterregissør:
«De uverdig trengende – fra tatere og tyskertøser til narkomane og overvektige?»

–  Jo mer jeg undersøker, jo mer finner jeg beslektede drømmer og lengsler. Det er viktig å huske at alle kjemper for å få det bedre. Det er ingen som kjemper for å få det verre, sa film- og teaterregissør Petter Næss, som viste klipp fra en av sine Elling-filmer.

Se innlegget til Petter Næss her:

Wivi-Ann Bamrud, leder for Nav Kongsberg.
«Vårt dilemma: På parti med systemet eller på parti med brukerne?»

– Vi hører for lite om de gode historiene, om det som fungerer bra i Nav, sa Wivi-Ann Bamrud, leder for Nav Kongsberg.

Se innlegget til Wivi-Ann Bamrud her:


Marco Elsafadi, relasjonshøvding og styreleder, New Page:
«Hva må til for at Nav skal treffe bedre med sine tiltak overfor ungdom på randen?»

– Skal du lykkes med noe, må du ha en personlig relasjon. Hvis den du møter i Nav ikke kjenner navnet ditt, har du en lang vei å gå, sa ungdomsarbeider og relasjonshøvding Marco Elsafadi.

Se innlegget til Marco Elsafadi her:
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler