Fra ord til handling:

Ringer i vannet-prisen 2017: – Alle skal ha muligheter i arbeidslivet

Fra ord til handling

BEST PÅ INKLUDERENDE REKRUTTERING: Nina Melsom direktør arbeidsliv i NHO (t.v) delte ut prisen til personal- og kvalitetsleder Lisen Yde Christiansen og konsernleder Erik Osmundsen fra Norsk Gjenvinning. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (t.h) var også til stede. (Foto: Baard Fiksdal)

Norsk Gjenvinning Region Øst hedres med pris for sin inkluderende rekruttering. – Vi ser på mangfold som positivt, lønnsomt og en del av vårt samfunnsansvar, sier Norsk Gjennvinnings Ingrid Bjørdal.

Bedriften får Ringer i Vannetprisen 2017 for over fire års tett samarbeid med NHOs rekruttering- og inkluderingssatsning med samme navn.

Juryen vektlegger at Norsk Gjenvinning Region Øst har vært en sentral Ringer i vannet-ambassadør fra oppstarten og stadig er en viktig stemme i utviklingen av strategien.

Det har resultert i at 12 mennesker har fått en ny sjanse i arbeidslivet hos bedriften, og Velferd har i den forbindelse intervjuet Ingrid Bjørdal, direktør for organisasjon og compliance i Norsk Gjenvinning.

Hva går Norsk Gjenvinnings inkluderende rekrutteringsstrategi ut på?

– Vi er opptatt av at alle skal ha muligheter i arbeidslivet – både de som står innenfor og de som står utenfor. Vi ser på dette som en del av vårt samfunnsansvar, samtidig som vår erfaring er at mangfold er positivt og lønnsomt. Norsk Gjenvinning egner seg godt til å gi
mennesker som har falt utenfor arbeidslivet en mulighet, og vi jobber strategisk og praktisk med dette. Vi har mange gode eksempler på at å gi mennesker en ny sjanse er svært positivt for arbeidsmiljøet og driften. Vi har alltid bruk for dyktige mennesker uavhengig
hvilken bakgrunn de har.

Hvorfor ønsker dere å være en del av Ringer i vannet-satsingen?

– De kandidatene vi har fått tilgang til via Ringer i Vannet er viktige ressurser for Norsk Gjenvinning. Vår erfaring er at de fleste kandidatene griper muligheten de får hos oss med begge hender. De blir forbilder for sine kolleger og skaper lojalitet og stabilitet i organisasjonen.
Det er positivt for arbeidsmiljøet, produktivitet og kvalitet. Gjennom programmet kan vi også gjøre en forskjell for et menneske som har falt utenfor arbeidslivet, så da er gevinsten dobbel.

Hva betyr det å motta Ringer i vannet-prisen?

– Ringer i Vannet-prisen skapte en enorm stolthet i regionen som mottok prisen, samtidig som det har vært til inspirasjon for hele konsernet. Vi har jobbet med NHO og programmet i flere år og da er det en stor glede å få en slik utmerkelse. Det gir anerkjennelse til både våre medarbeidere som har blitt rekruttert gjennom programmet og til lederne og kollegaene som ansetter og tilrettelegger for jobbmulighetene.

Hvordan skal vi få flere norske bedrifter til å satse på inkluderende rekruttering?

– Vi håper at den oppmerksomheten Ringer i Vannet-prisen har skapt, samt de positive erfaringene vi har med dette samarbeidet, kan inspirere andre virksomheter til å gjøre det samme som oss. Programmet er profesjonelt lagt opp og resultatet er kandidater som skaper verdi for Norsk Gjenvinning. Vår opplevelse er at de er arbeidsomme, lojale og dyktige kolleger, og slike medarbeidere skulle man tro at alle har behov for!

Siste fra Velferd.no

Velferdkommentaren

De aller fleste unge som står utenfor skole og arbeidsliv ønsker å komme i arbeid eller å fortsette utdanningen. Men det er ikke alltid så lett. Inkludering bør stå øverst på listen når arbeidsgivere vil ta samfunnsansvar.

Internasjonalt

Dansker som mottar sosialhjelp stemmer langt sjeldnere ved valg enn andre dansker. Seks av ti sosialhjelpsmottakere var sofavelgere ved forrige kommunevalg, viser en undersøkelse fra tankesmia Cevea.

Forskning

Langtidssykefravær øker risikoen for å falle ut av arbeidslivet og utgjør i tillegg en vesentlig kostnad for det norske samfunnet. Derfor skal Nav og NTNU teste om motiverende samtaler med langtidssykemeldte i Sør-Trøndelag kan korte ned fraværsperioden deres.

I en tid hvor de store visjonene mangler i politikken, mener historiker Rutger Bregman at det er på tide å tenke nytt. Innføring av en grunnlønn til alle vil ha stor betydning for de som har minst, mener han. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler