Nytt nummer av magasinet Velferd

BLIR MISTRODD: «Nav må lytte til folk, ikke sette oss i bås og tro at vi er unnasluntrere – det merker man så innmari godt. Det gjør noe med deg som menneske, å føle at man ikke blir trodd», sier en uføretrygdet i rapporten om nye uføre og Nav, som omtales i siste nummer av magasinet Velferd.

BLIR MISTRODD: «Nav må lytte til folk, ikke sette oss i bås og tro at vi er unnasluntrere – det merker man så innmari godt. Det gjør noe med deg som menneske, å føle at man ikke blir trodd», sier en uføretrygdet i rapporten om nye uføre og Nav, som omtales i siste nummer av magasinet Velferd. Foto: Ann-Elin Wang ©Ann-Elin Wang

Nye uføre med knallhard kritikk av Nav. Høyre vil innføre «fastpsykolog». Anniken Huitfeldt vil ikke kartlegge omfanget av feilutbetalinger i Nav. Dette er noen av sakene i siste nummer av magasinet Velferd.

Meningsløse arbeidstiltak. Mangelfull informasjon. Respektløse saksbehandlere. Veien mot uførepensjon har vært brolagt med dårlige erfaringer i Nav-systemet, forteller uføre i ny rapport som omtales i magasinet Velferd nr. 3-2013, som nettopp har utkommet.

Rapporten bygger på intervjuer med personer som nylig har fått innvilget hundre prosent uførepensjon. To av tre sier de har opplevd dialogen med Nav som mangelfull eller dårlig, går det fram av artikkelen i Velferd. Nav har et forbedringspotensial, vedgår Nav tjenestedirektør Bjørn Gudbjørgsrud.

Høyre vil ha «fastpsykolog»

Høyre og Fremskrittspartiet vil lovfeste kommunenes ansvar for et psykologtilbud til sine innbyggere, går det fram av en annen artikkel i siste nummer av magasinet Velferd. Artikkelen inngår i en artikkelserie foran stortingsvalget om partienes syn på ulike velferdspolitiske spørsmål.

– Det skal bli like lett å få time hos psykolog som hos fastlegen, sier Høyres helsepolitiske talsmann Bent Høie til Velferd.

Huitfeldt vil ikke kartlegge Nav-feil

Før påske presenterte arbeidsminister Anniken Huitfeldt en kartlegging av omfanget av trygdesvindel i Norge. Lignende kartlegginger er gjort i Sverige og Storbritannia, men der har man også beregnet kostnader ved saksbehandlingsfeil i velferdsforvaltningen.

Tallene fra disse landene viser at saksbehandlingsfeil koster mer enn trygdesvindel. Likevel vil ikke Arbeidsdepartementet kartlegge hva saksbehandlingsfeil i Nav koster samfunnet, forteller Velferd i siste nummer.

Les disse artiklene og annet stoff om aktuelle velferdspolitiske saker i magasinet Velferd 3-2013. Bestill abonnement eller kjøp elektronisk utgave.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler