Medier og Ledelse overtar Velferd ved årsskiftet

INSPIRERENDE: – Det er utfordrende og inspirerende å få ansvaret for Velferd, sier Magne Lerø (til venstre). Tore Kristensen i Stiftelsen Sosial Trygd mener Velferd nå er i gode hender. (Foto: Ida Holm)

Magasinet Velferd og Velferd.no blir fra årsskiftet utgitt av Medier og Ledelse, som fra før utgir Dagens Perspektiv, Ukeavisen Ledelse og magasinet Plot. – Avtalen vil styrke vår evne til å drive kvalitetsjournalistikk på velferdsfeltet, sier Velferds redaktør Øivind Fjeldstad.

Onsdag denne uka underskrev Medier og Ledelse en avtale om å overta utgivelsen av magasinet Velferd og nettstedet Velferd.no. Avtalen ble inngått med Stiftelsen Sosial Trygd, som fram til nå har vært utgiver av Velferd.

– Det er med en viss ærbødighet vi overtar et magasin som er blitt gitt ut i 106 år. Vi håper vi kan bidra til å gi magasinet og nettstedet flere lesere, sier eier og leder av Medier og Ledelse, Magne Lerø.

Velferd vil bli drevet i tett samarbeid med redaksjonen i Dagens Perspektiv, Ukeavisen Ledelse og magasinet Plot. Velferds redaksjonelle profil vil bli videreført.

«Vi tror dette blir en veldig god løsning for Velferd.»
Daglig leder Tore Kristensen, Stiftelsen Sosial Trygd

– En god løsning

– Vi tror dette blir en veldig god løsning for Velferd. Statsstøtten vi har hatt, ble kuttet ned til null i 2016. Vi kunne ikke gitt ut Velferd mer enn et år til om vi ikke hadde kommet inn i en større sammenheng, sier Tore Kristensen, daglig leder for Stiftelsen Sosial Trygd.

Kristensen blir ikke med over i Medier og Ledelse. Det gjør derimot Øivind Fjeldstad, som er ansvarlig redaktør, og Ida Holm, som er nettredaktør.

– Avtalen med Medier og Ledelse innebærer at vi blir en del av et større redaksjonelt miljø med kompetanse og ressurser som vi kan dra nytte av. Det vil øke våre muligheter til å lage aktuell og grundig journalistikk og styrke vår posisjon som det eneste uavhengige spesialmediet i Norge på velferdsfeltet, sier Øivind Fjeldstad.

– Utfordrende og inspirerende

Magasinet Velferd kommer ut med åtte nummer i året og har et godkjent opplag på 2600 abonnenter på magasinet og nettutgaven. Velferd er et uavhengig sosialpolitisk magasin som skal bidra til en kritisk og fri debatt om norsk og internasjonal velferdspolitikk og sette de ulike velferdsordningene inn i en politisk og faglig sammenheng.

– Det er utfordrende og inspirerende å få ansvaret for et magasin som hver dag skal ha fokus på velferd, arbeid og helse. Det er på disse områdene vi må lykkes for å føre den norske samfunnsmodellen videre, sier Magne Lerø.

Siste fra Velferd.no

I den blågrønne regjeringens politiske plattform vrimler det av saker – blant annet i velferdspolitikken – som regjeringen sier den skal vurdere og gjennomgå. Hva alle disse vurderingene og gjennomgangene skal resultere i av praktisk politikk, gjenstår å se.

Skatteunndragelser, trygdesvindel og annen arbeidslivskriminalitet koster samfunnet 28 milliarder kroner årlig. – Et ran mot fellesskapet, sier NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

Andelen jenter i alderen 15 til 17 år som får hjelp for blant annet depresjon, angst og spiseforstyrrelser har økt fra 5 til 7 prosent på fem år.

Det er markante forskjeller i sysselsettingen blant mannlige og kvinnelige flyktninger, som har bodd fire til seks år i Norge. Etter omkring ti års botid blir forskjellene imidlertid mindre, viser en rapport fra Statistisk sentralbyrå.

Sist fredag oppnevnte regjeringen medlemmer til en ekspertgruppe som skal analysere utviklingen i sysselsettingen i Norge og foreslå tiltak som kan bidra til at flere kommer i arbeid. Gruppen ledes av økonomiprofessor Steinar Holden. 

Den nye regjeringen vil sette som mål at minst fem prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Det er blant punktene i regjeringsplattformen som ble lagt fram på Jeløya på søndag. Regjeringen vil skjerpe arbeidslinja.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler