Lærerne Christine (66) og Linda Marie (59) er kåret til Årets seniorprofil

PRISVINNENDE LÆRERE: Christine Wyller (66) og Linda Marie Haven (59) er kåret til «Årets seniorprofil 2017» for sitt arbeid som lærere ved Bekkestua skole i Bærum. (Foto: Senter for seniorpolitikk)

Engelsklærerne Christine Wyller og Linda Marie Haven har gjennom god undervisning og klasseledelse bidratt til at elevene deres har oppnådd topp-resultater. I dag tildeles de prisen «Årets Seniorprofil 2017» på Bekkestua skole.

– Det er en stor glede for oss å dele ut prisen «Årets seniorprofil» til disse to, sier direktør Kari Østerud i Senter for seniorpolitikk.

– De to har vist at lang arbeids- og livserfaring er en fordel de kan dra nytte av i jobben som lærere. De har kombinert dette med å aktivt søke ny kunnskap, holde seg oppdatert og ta i bruk nye verktøy i klasserommet. Og elevene har oppnådd fantastiske resultater, påpeker Østerud.

«Livserfaringen vår hjelper oss å forstå at det kommer til å gå bra med de unge.»
Prisvinner Linda Marie Haven

Positivt begrep

– Jeg hadde ikke tenkt på betegnelsen senior før, hva er det egentlig? Det er et positivt begrep, sier Christine Wyller til seniorpolitikk.no.

– Livserfaringen vår hjelper oss å forstå at det kommer til å gå bra med de unge, sier den andre prisvinneren, Linda Marie Haven.

De to lærerne opplever gjensidig respekt fra elevene på ungdomsskolen, noe som har bidratt til at elevene har topp-resultater i engelsk.

Pris til inspirasjon

Prisen « Årets seniorprofil» deles ut årlig til bedrifter eller enkeltpersoner som bidrar til å synliggjøre ressursene eldre arbeidstakere kan representere, og som kan virke som inspirasjon for andre til å arbeide med seniorpolitikk i arbeidslivet.

Bak prisen står Senter for seniorpolitikk, det nasjonale kompetansesenteret for 50+ i arbeidslivet.

Stolt ordfører

Prisen deles i år ut av ordfører i Bærum kommune, Lisbeth Hammer Krog. Hun skryter av prisvinnerne.

– Vi er svært stolte av Linda Marie og Christine og jobben de gjør. De har vist at alder snarere er et fortrinn. De har tatt i bruk ny teknologi, tilegnet seg ny kunnskap og bidratt til å oppnå fantastiske resultater i engelskklassene sine, sier ordføreren.

Tre kandidater

Årets jury nominerte tre finalister til prisen: IRIS Salten, Nettbuss Trondheim og lærerduoen på Bekkestua skole. I vurderingen av kandidatene har juryen særlig vektlagt at Christine Wyller og Linda Marie Haven aktivt har benyttet sin «seniorkompetanse» i møtet med elevene.

– Lang undervisningserfaring, livserfaring, trygghet og omsorgsevne er koblet sammen med bruk av moderne verktøy og undervisningsmetoder. Dette har gitt svært gode faglige resultater og høy trivsel for både elevene og lærerne selv, skriver juryen i sin begrunnelse. 

Siste fra Velferd.no

I den blågrønne regjeringens politiske plattform vrimler det av saker – blant annet i velferdspolitikken – som regjeringen sier den skal vurdere og gjennomgå. Hva alle disse vurderingene og gjennomgangene skal resultere i av praktisk politikk, gjenstår å se.

Skatteunndragelser, trygdesvindel og annen arbeidslivskriminalitet koster samfunnet 28 milliarder kroner årlig. – Et ran mot fellesskapet, sier NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

Andelen jenter i alderen 15 til 17 år som får hjelp for blant annet depresjon, angst og spiseforstyrrelser har økt fra 5 til 7 prosent på fem år.

Det er markante forskjeller i sysselsettingen blant mannlige og kvinnelige flyktninger, som har bodd fire til seks år i Norge. Etter omkring ti års botid blir forskjellene imidlertid mindre, viser en rapport fra Statistisk sentralbyrå.

Sist fredag oppnevnte regjeringen medlemmer til en ekspertgruppe som skal analysere utviklingen i sysselsettingen i Norge og foreslå tiltak som kan bidra til at flere kommer i arbeid. Gruppen ledes av økonomiprofessor Steinar Holden. 

Den nye regjeringen vil sette som mål at minst fem prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Det er blant punktene i regjeringsplattformen som ble lagt fram på Jeløya på søndag. Regjeringen vil skjerpe arbeidslinja.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler