Midlertidige ansettelser:

Kan bli blindvei for jobbsøkere

BLINDVEI: I europeiske land med høy arbeidsledighet er det store grupper som pendler mellom midlertidige jobber og arbeidsledighet, med små muligheter til å få seg en fast jobb, påpeker Fafo-forsker Jørgen Svalund.

BLINDVEI: I europeiske land med høy arbeidsledighet er det store grupper som pendler mellom midlertidige jobber og arbeidsledighet, med små muligheter til å få seg en fast jobb, påpeker Fafo-forsker Jørgen Svalund. Illustrasjonsfoto: Shutterstock ©Shutterstock

Regjeringen har gjort det enklere å ansette folk i midlertidige stillinger og mener det vil gi en bro inn i arbeidslivet for flere. Men flere midlertidige ansettelser kan skape en omvei, eller en blindvei, for folk som ønsker seg en fast jobb, ifølge Fafo-forsker Jørgen Svalund.

Fra 1. juli i år er det blitt enklere for arbeidsgivere å ansette folk på midlertidig basis. De nye reglene gir en generell adgang til midlertidig ansettelse i inntil 12 måneder, uten at det kreves særskilte grunner for dette. Slike ansettelser kan imidlertid maksimalt omfatte 15 prosent av arbeidstakerne i en virksomhet.

Regjeringen mener de nye reglene vil føre til at flere som nå står utenfor arbeidslivet, kommer i jobb, ved at arbeidsgiveres risiko ved ansettelser reduseres.

– Økt adgang til midlertidige ansettelser vil gjøre terskelen inn i arbeidslivet lavere for folk som sliter med å komme i jobb i dag, er blant argumentene arbeids- og sosialminister Robert Eriksson har brukt.

Unge, innvandrere, funksjonshemmede og personer med hull i CV-en er blant gruppene regjeringen mener vil dra nytte av de nye reglene.

Velger de beste

Det er vanskelig å finne dokumentasjon på at økt adgang til midlertidige ansettelser gjør det lettere å komme inn i arbeidslivet for utsatte grupper, ifølge forsker Jørgen Svalund ved forskningsstiftelsen Fafo.

Arbeidsgivere forskere ved Fafo har intervjuet, forteller at kravene de stiller ved midlertidige ansettelser er de samme som ved faste ansettelser.

– Når det er flere søkere til en jobb, velger arbeidsgivere den de mener er best egnet, enten det dreier seg om en fast eller en midlertidig stilling. Skal de ansette noen for eksempel for et år, vil de ha den de mener vil utføre arbeidsoppgavene best mulig. De som har stått bakerst i køen, vil fortsatt stå bakerst i køen, sier Svalund.

Dette er et utdrag fra en artikkel i papirutgaven av Velferd. Les hele saken i Velferd 6-2015. Klikk her for elektronisk utgave.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler