Ikke plass til mennesker som sliter psykisk

IKKE HOS OSS: Både ledere og arbeidstakere i Hedmark og Oppland er skeptiske til å inkludere personer som sliter psykisk.

IKKE HOS OSS: Både ledere og arbeidstakere i Hedmark og Oppland er skeptiske til å inkludere personer som sliter psykisk. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Skepsisen er stor til å inkludere personer med lettere psykiske lidelser på arbeidsplasser i Hedmark og Oppland. Størst er skepsisen i det offentlige, viser ny undersøkelse.

Personer med lettere psykiske lidelser passer dårlig på min arbeidsplass. Det mener mer enn annenhver leder innen offentlig administrasjon i Hedmark og Oppland. Nesten like mange av de ansatte er av samme oppfatning. Også i andre sektorer mener mer enn fire av ti at deres arbeidsplass passer dårlig for mennesker som sliter psykisk.

Den utbredte skepsisen til å inkludere personer med lettere psykiske lidelser på arbeidsplassen kommer fram i en spørreundersøkelse blant 200 ledere og 1000 ansatte i Hedmark og Oppland. Undersøkelsen, eller IA-holdningsbarometeret, er utarbeidet av IA-rådet og Navs arbeidslivssentre i de to fylkene.

– Urovekkende skepsis

– Jeg er bekymret over den store skepsisen til personer med lettere psykiske lidelser som kommer til uttrykk i undersøkelsen, sier Christl Kvam, regiondirektør for NHO Innlandet og leder for IA-rådet i Hedmark og Oppland.

Les mer om undersøkelsen og om synspunktene til NHOs regiondirektør i Velferd 8-2012. Elektronisk utgave kan kjøpes her.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler