Her er de nominerte til Velferdprisen 2012

PRISUTDELING 7. JUNI: Velferdprisen 2012 deles ut av Shabana Rehman torsdag 7. juni på Velferdkonferansen 2012: «Velferdens grenser».

PRISUTDELING 7. JUNI: Velferdprisen 2012 deles ut av Shabana Rehman torsdag 7. juni på Velferdkonferansen 2012: «Velferdens grenser».

Velferdprisen 2012 overrekkes torsdag 7. juni på Velferdkonferansen 2012: «Velferdens grenser». De nominerte er Arild Knutsen, Ola Ødegaard og Maria Gjerpe/Anna Tostrup Worsley.

Velferdprisen tildeles en person, gruppe eller virksomhet som har gjort en særlig innsats innenfor det uavhengige magasinet Velferds målsetting: å bidra til en fri, kritisk og opplyst debatt på velferdsfeltet. Velferdprisen er derfor i sitt innhold en varslerpris.

Dette er de nominerte til Velferdprisen 2012:

  • Arild Knutsen
  • Ola Ødegaard
  • Anna Tostrup Worsley og Maria Gjerpe

Her er begrunnelsen for nominasjonene:

Arild Knudsen er nominert fordi han er en frittalende, aktiv og sterk stemme i den offentlige debatten om narkotikapolitikk og rusomsorg. Han har nedlagt et stort arbeid gjennom flere år for en mer human narkotikapolitikk og et bedre behandlingstilbud til rusavhengige. Han skaper debatt med sitt ønske om legalisering av narkotika og gratis utdeling av rent stoff i riktig dosering. Han hevder at kriminalisering av narkotika umuliggjør fornuftige holdningskampanjer og vanskeliggjør forebyggende tiltak.

Ola Ødegaard er nominert for sitt mangeårige, iherdige og uslitelige arbeid for de som har opplevd svikt, overtramp og overgrep fra så vel personer som institusjoner og samfunn. Med utgangspunkt i foreningen Rettferd for Taperne, som han startet i 1993, har han i snart 20 år vært en sterk stemme for taperne og satt søkelyset på forhold vi ikke så gjerne snakker om. Han har bidratt til at nesten 1800 personer har fått til sammen over 300 millioner kroner fra staten og kommuner som erstatning for overgrep, mishandling, omsorgssvikt og en ødelagt barndom.

Maria Gjerpe og Anna Tostrup Worsley er nominert sammen for sine engasjerte og tydelige stemmer i den offentlige debatten. De representerer et viktig korrektiv til politikere, eksperter og andre toneangivende aktører. Med utgangspunkt i faglig kunnskap og egne erfaringer har de begge brakt et bruker- og pasientperspektiv inn i den offentlig helse- og velferdsdebatten, blant annet med klare synspunkter på Nav. I sin virksomhet har de mye felles. De er begge svært aktive bloggere og aktive på andre sosiale medier, der de har flere tusen «følgere», og de holder foredrag og skriver debattinnlegg.

Navnet på vinneren offentliggjøres av Shabana Rehman når hun deler ut Velferdprisen på Velferdkonferansen 2012: «Velferdens grenser». Konferansen arrangeres av magasinet Velferd torsdag 7. juni i Gamle Logen, Grev Wedels plass 2 i Oslo.

Prisutdelingen skjer cirka kl. 12.40

Juryen for Velferdprisen har bestått av:

Shabana Rehman, komiker og informasjonsleder i LIM, Likestilling, Integrering, Mangfold; Jarl Ovesen, assisterende generalsekretær i FFO; Anne-Lise Kristensen, Helse- og sosialombud i Oslo; Ann-Helén Bay, direktør i ISF og styreleder i Magasinet Velferd; Karin Helene Haugen, ansvarlig redaktør i magasinet Velferd

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler