Forandringsfabrikken fikk europeisk utmerkelse

GIR UNGE STEMMER MAKT: Marit Sanner (t.h) leder Forandringsfabrikken. Her sammen med proffene (f.v) Fredrik, Glorija og Sandra. (Foto: Werner Juvik)

Den internasjonale organisasjonen Accelerating Change for Social Inclusion (ACSI) har utpekt norske Forandringsfabrikken som en av Europas beste sosiale entreprenører for utsatte barn.

I samarbeid med lokale myndigheter i fem europeiske storbyer, har organisasjonen Accelerating Change for Social Inclusion (ACSI) arrangert en internasjonal konkurranse for sosiale entreprenører.

Myndighetene har i konkurransen vurdert ulike kandidater og valgt ut de prosjektene de mener er best, hvorpå Barcelona og Rotterdam har valgt ut norske Forandringsfabrikken blant sine favoritter.

Gir unge stemmer makt

Forandringsfabrikken jobber for å forandre hjelpesystemene og skole gjennom samarbeid med barn og unge. Stiftelsen løfter frem barn og unge som «proffer», fordi de er eksperter eller proffe på systemene de er i.

Å få internasjonal anerkjennelse betyr mye for alle som er involvert.

– Dette betyr at lille norske Forandringsfabrikken blir eksportvare! Det er nydelig at hardt arbeid over mange år blir lagt merke til i Europa, sier Fredrik som er BarnevernsProff i Forandringsfabrikken i en pressemelding.

–  Men, det aller viktigste for oss er å spre grunnideen: At alle voksne som jobber i hjelpesystemer for barn skal ha barnet som nærmeste samarbeidspartner, og ikke bare andre voksne, legger han til. 

Åpnet Europas første kunnskapssenter for barn og unge

Forandringsfabrikken har 1100 BarnvernsProffer, 500 PsykiskhelseProffer, 5000 SkoleProffer og 100 JustisProffer over hele Norge.

I tillegg åpnet fabrikken Europas første kunnskapssenter med kunnskap fra barn og unge høsten 2017, hvor både statsminister Erna Solberg og barneminister Solveig Horne var til stede.

Målet for Forandringsfabrikken Kunnskapssenter er å tette kunnskapshull i samfunnet i samarbeid med barn og unge, og kartleggingsarbeider er gjort på feltene barnevern, psykisk helsevern, vold og overgrep, justis, rus og skolemiljø.

Siste fra Velferd.no

Nav og tiltaksbransjen

Nav betalte ut 7,4 milliarder kroner til eksterne tiltaksarrangører i 2016. Mest penger gikk til det omstridte selskapet Din Utvikling, som i løpet av to år har tredoblet sine inntekter fra oppdrag for Nav.

Regjeringen skal legge fram en nasjonal strategi for pårørende, lover helse- og omsorgsminister Bent Høie. Når dialogen med det offentlige hjelpeapparatet ikke fungerer, blir det tyngre enn nødvendig å være pårørende, vedgår han.

Ann Solfrid Merula er en av 800 000 nordmenn som yter ubetalt omsorg for nær familie. Mange opplever at innsatsen går ut over egen helse og risikerer selv å falle ut av arbeidslivet. – Å få Vidar tilbake til et verdig liv har vært mitt livs hardeste kamp, sier Ann Solfrid.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler