De som er utenfor arbeidslivet

LIVET UTENFOR ARBEIDSLIVET: Mye sies og skrives om dem som står utenfor arbeidslivet. Men hvem er de, og hvordan ser dagene deres ut? I Velferd 7-2012 forteller fire av dem om sin egen hverdag: Linn M. Nilsen-Ottersland (t.v.), Johanna Engen, Eva Lind og Zakaria Mohamed Ahmed.

LIVET UTENFOR ARBEIDSLIVET: Mye sies og skrives om dem som står utenfor arbeidslivet. Men hvem er de, og hvordan ser dagene deres ut? I Velferd 7-2012 forteller fire av dem om sin egen hverdag: Linn M. Nilsen-Ottersland (t.v.), Johanna Engen, Eva Lind og Zakaria Mohamed Ahmed. Foto: Werner Juvik ©Werner Juvik

De er mange. Unge og gamle. Friske og syke. Kvinner og menn. Utenfor arbeidslivet, det forjettede land. Hvem er de? Hvordan ser dagene deres ut? Hvordan opplever de det å være uten lønnet arbeid? Velferd har møtt fire av dem.

Somaliske Zakaria Mohamed Ahmed (48) er arbeidsledig. Kurs. Praksisjobb. Kurs. Praksisjobb. Det har vært hans hverdag i årevis. De siste årene har han drevet en frivillig organisasjon for å hjelpe somaliske barn og unge.

Jeg er ansvarlig, oppmerksom, samarbeidsvillig, presis, tålmodig, kreativ, i godt humør og ikke minst selvstendig, smiler Ahmed da vi spør ham om hans personlige kvalifikasjoner.

Vi kan legge til at den ressurssterke mannen er et oppkomme av ideer. Mange av ideene er han i full gang med å gjennomføre i organisasjonen Samadoon, som han startet opp i 2006. Fotballtrening for barn og unge. Leksehjelp. Dataopplæring. Opplæring i media. Kulturgruppe.

Møtes flere ganger i uka

– Disse guttene kan ikke spille så mye musikk ennå, men skal få opplæring i høst, smiler Zakaria. Aweis Abdullahi, Yakob Osman og Mahad Abdallah møtes flere ganger i uka i lokaler på Trikkestallen i Oslo.

Det er Zakarias fortjeneste. Han har innledet samarbeid med Ungmedia, som har øvingslokaler og mediautstyr i bygget.

Les hele intervjuet med Zakaria Mohamed Ahmed og intervjuer med tre andre som forteller om livet utenfor arbeidslivet i Velferd 7-2012.
Elektronisk utgave kan kjøpes her.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler