Anniken Hauglie: – Viktig med konkurranse

PÅ RETT VEI: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie mener konkurranse gir bedre kvalitet. «Jeg mener resultatene så langt viser at vi er på rett vei», skriver hun i en e-post til Velferd. (Foto: Jan Richard Kjelstrup)

Velferd har forgjeves forsøkt å få et intervju med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie om evalueringsrapporten fra Proba. I stedet har vi fått en e-post der statsråden kommenterer resultatene av konkurranseutsettingen.

I nyeste nummer skriver Velferd om Nav og tiltaksbransjen og hvordan anbudsrunder blir skrivekonkurranser.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie mener resultatet av dette har gitt større mangfold, selv om det er blitt færre leverandører.

«Selv om antallet leverandører som sitter igjen som tilbydere er gått ned, har flere aktører enn noen gang kunnet tilby sine tjenester og delta i prosessen – noe som er viktig for innovasjon og fagutvikling på dette feltet», svarer Hauglie i e-posten.

«Det er viktig å minne om at vi har gått fra en situasjon hvor det var fullstendig fravær av konkurranse, og hvor de samme bedriftene år etter år hadde enerett på å levere tjenester, til en situasjon hvor man med jevne mellomrom må dokumentere og vise i praksis at man er i stand til å levere kvalitativt gode arbeidsmarkedstjenester», skriver Hauglie.

– På rett vei

Det er for tidlig å si noe sikkert om de konkrete resultatene for brukerne, konstaterer statsråden.

«Tjenestene må ha virket i noe lengre tid for at vi skal kunne si noe om resultatene av tjenestene når det gjelder overgang til arbeid.»

Måten anbudsprosessen er gjennomført på gjør det imidlertid mulig å gjøre foreløpige kvalitative vurderinger, og de er positive, ifølge Hauglie:

«Jeg mener resultatene så langt viser at vi er på rett vei», skriver hun i e-posten til Velferd.

Siste fra Velferd.no

Nav bruker 50 millioner kroner i året på forskning og jobber systematisk for å styrke samarbeidet med forskere og forskningsmiljøer. – Det er nødvendig at forskerne holder en armlengdes avstand til forvaltningen, mener professor Cathrine Holst.

Det digitale skiftet i offentlig sektor er i full anmarsj. Mer egenansvar hos befolkningen og persontilpassede tjenester er noe av det vi kan forvente i årene som kommer, ifølge ny rapport.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler