Rocka arbeidsgiver

BEDRIFTSLEDER MED SAMFUNNSANSVAR: – Jeg har sittet på møter med fagfolk og hørt dem si at 17-åringen som har droppet ut av skolen har brukt opp sjansene sine. Hvordan kan et voksent menneske si noe sånt til en 17-åring! Vår erfaring er at nettopp han som «har brukt opp sjansene sine» kanskje er vår beste medarbeider om fem år, sier Bjarne Brøndbo.

BEDRIFTSLEDER MED SAMFUNNSANSVAR: – Jeg har sittet på møter med fagfolk og hørt dem si at 17-åringen som har droppet ut av skolen har brukt opp sjansene sine. Hvordan kan et voksent menneske si noe sånt til en 17-åring! Vår erfaring er at nettopp han som «har brukt opp sjansene sine» kanskje er vår beste medarbeider om fem år, sier Bjarne Brøndbo. Foto: Werner Juvik ©Werner Juvik

Bjarne Brøndbo. Rockemusikeren som ikke hører på musikk. Bilopphøgger’n som ikke er opptatt av biler. Arbeidsgiveren som ikke er opptatt av hull i CV’en.

HAN SER SLITEN ut. Har vært oppe siden klokka fem om morgenen. Namsos er ikke verdens navle når du er mye ute og reiser. Stålkofferten er slitt og full av merkelapper. Mer enn hundre reisedager i året.

– Vi må være raske, sier han litt mutt. Jeg må få sovet litt før et møte klokka tre og så skal jeg ha en times opptreden i kveld på et privat arrangement her på Bristol. Han bestiller en egenkomponert omelett. IKKE rødløk. IKKE vanlig brød. MÅ være noe loff-aktig. Allergisk, schjø’.

TRØNDER-ROCKEREN OG vokalisten har solgt mer enn 1,5 millioner plater med bandet D.D.E. Selv har vi bare hørt «Det går likar no» og «Rai-Rai» og sett ham på forsiden av Se og Hør. Ligner han ikke litt på Charter-Svein?

Så står han der plutselig i rollen som konferansier på bransjeforeningen Attføringsbedriftene sin store iJobb-konferanse på Gardermoen. Et oppkomme av historier, løs snipp og sang  til eget pianoakkompagnement.

Men også skarpe spørsmål til politikere og innledere. Og med en egen historie å fortelle. Fra sitt liv som daglig leder, sammen med kona Lise, av Namdal Bilopphuggeri, med ti-tolv ansatte og som oftest noen ungdommer på tiltak eller opplæring.

I magasinet Velferd 2-2014 kan du lese hele intervjuet med rockemusikeren og bilopphøgger’n som åpner døra til arbeidslivet for ungdom.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler