Menneskeskildreren

VIL VISE LIKHETENE: – Det er en Elling i oss alle. Noen er bare mer Elling enn andre, sier Petter Næss. I forestillingen =Oslo vil han formidle følelser vi alle kan kjenne oss igjen i.

VIL VISE LIKHETENE: – Det er en Elling i oss alle. Noen er bare mer Elling enn andre, sier Petter Næss. I forestillingen =Oslo vil han formidle følelser vi alle kan kjenne oss igjen i. Foto: Ann-Elin Wang ©Ann-Elin Wang

Elling-regissør Petter Næss er mer opptatt av å vise likheter enn forskjeller mellom mennesker. Derfor blir forestillingen =Oslo ikke om de narkomane, men om oss mennesker. Deg. Og meg.

Jeg vil vise kjernen i mennesket, ikke knekken i knærne.

Petter Næss er tydelig. Veldig tydelig. Han vet hva han vil. Hvor han skal. Midt oppe i prøvene til forestillingen på Det norske teatret med premiere i begynnelsen av mars. Med utgangspunkt i tekster fra =Oslo, bladet som rusavhengige selger på gata. Som gir litt ekstra slanter. Som gir verdighet.

– Det som har vært en sekk av tekstiler med knekk i knærne, blir mennesker, individer. Folk tør plutselig å snakke med dem, der de står og selger bladene sine og ser deg i øya.

I forestillingen blir det ingen lissom-narkomane. Nei, skuespillerne framstår streite. Mennesker som føler på motstanden. På ambisjonene. På drømmene i livet sitt. Følelser vi alle kan kjenne oss igjen i. Som handler om det å være menneske.

Les resten av portrettintervjuet med Petter Næss i Velferd 1 - 2012.

 

Bestill abonnement eller kjøp elektronisk utgave av bladet.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler