Jessheims Ap-ostel

ADVARER MOT NEDSNAKKING: Det jeg er mest uenig med høyresiden i, er deres nedsnakking av velferdsstaten. Man får inntrykk av at velferdsstaten er under avvikling, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt.

ADVARER MOT NEDSNAKKING: Det jeg er mest uenig med høyresiden i, er deres nedsnakking av velferdsstaten. Man får inntrykk av at velferdsstaten er under avvikling, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt. Foto: Werner Juvik ©Werner Juvik

Hva er det folk vil vite om arbeidsminister Anniken Huitfeldt når de googler henne? Jo, om hun har talefeil! Statsråden ler der hun sitter med lesebrettet sitt foran seg, engasjert til stede – i en hel halvtime.

Noen driver med «speed-dating». Jeg har fått det ærefulle oppdraget å møte statsråden med ansvar for norsk velferdspolitikk til en «speed-portrettering». En hel halv time er jeg blitt begunstiget med av den svært travle damens tid. Hun styrer tross alt sånn omtrent en tredjedel av landets statsbudsjett. Det blir en nær-statsrådsopplevelse…

Vi utdyper dette med «talefeilen» med en gang: skarre-r-en kommer ikke av at faren hadde adelig bakgrunn. Nei, den er et resultat av at hun tidlig i barndommen bodde på Sandnes i Rogaland. Det satte så uutslettelige spor på den unge jentas stemmebånd at hun fortsatt pynter seg med skarre-r.

Det er i hvert fall den forklaringen hun selv velger å gi. Men det kan være nærliggende å tro at denne vedvarende r-en røper noe om den unge jentas standhaftighet og selvstendighet. Hun har i hvert fall ikke følt seg tvunget verken av barn eller andre til å slutte å skarre. Og det til tross for at hun har tilbrakt størsteparten av livet på Jessheim – med tilliggende herligheter. Tilliggende herligheter betyr i denne sammenhengen natur – det vil si natur der det er mulig å gå på ski.

Les hele portrettintervjuet med arbeidsminister Anniken Huitfeldt i Velferd 2-2012. Elektronisk utgave kan kjøpes her.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler