Aktuell profil

På Velferdkonferansen skal Adrian Lorentsson snakke om hvordan vi kan få unge med psykiske lidelser ut i jobb og utdanningsløp. For øvrig vil han redde verden - ett menneske av gangen.

Lang arbeidstid er dagens største helseproblem, mener Ebba Wergeland. Og at meningen med livet utelukkende skal knyttes til jobb, synes hun er noe tøys. 

Som ung hang Jonas Bals i Blitz-miljøet, droppet ut av videregående og hatet autoriteter. I dag er han rådgiver for Jonas Gahr Støre og forsøker å mane fram en real dugnad i arbeidslivet.

Leo Ajkic var syv år da han måtte flykte for livet, men bosnieren kjenner seg ikke igjen i dagens medieomtale av flyktninger. I «Flukt» følger han individene bak nyhetsoppslagene på jakt etter svar.

Det er lenge siden Safia Abdi Haase fra Somalia kalte seg for innvandrer. Hun liker å si at hun er ferdig vandret. Det beviste hun da hun kom seg på toppen av Besseggen.

Mens elever i dag skulker skolen for å få et glimt av Justin Bieber, skulket unge Robert Eriksson for å få møte Carl I. Hagen. Nå har han skrevet bok om utroskapsrykter, karaoke, politiske maktkamper og framtidens velferdssamfunn.

Kenneth Stien har ingenting imot hardt og tidkrevende arbeid, så lenge målet er tydelig. Det være seg å få folk i jobb, eller i taktfast turmarsj på Hardangervidda.

Jan Grue skjønte tidlig at han måtte bruke huet for å nå målene sine. Likevel skylder han mer på hell enn heltemot når han forklarer hvorfor livet hans har blitt en suksesshistorie.

 

Astrid Nøklebye Heiberg vil omgjøre eldrebølgen – den grå tsunamien – til positiv bølgekraft. – Vi må gjøre noe for at de som vil, kan og har kompetanse står lengre i arbeid, sier hun.

Synne Lerhol leder Unge Funksjonshemmede fra en rullestol og er arbeidsleder for et eget team som hjelper henne til å leve et selvstendig liv. Det er nettopp hva hun ønsker at flere unge med funksjonsnedsettelser skal få oppleve.

TAR UTFORDRINGEN: Trygve Nordby er fagsjef i Oslo kommune og skal koordinere håndteringen av flyktningsituasjonen. 1000 flyktninger skal bosettes i Oslo i år, og byen må forberedes på asylankomster.

Trygve G. Nordby har fått et helt møterom til kontor i toppen av Oslo rådhus. Her samler han de som arbeider for at 1000 nye flyktninger i hovedstaden skal få bolig, jobb og hjelp.

JOBB ER MEDISIN: – Man trenger ikke hvile i flere år selv om man har flyktet og opplevd vonde ting. Vi må ikke sykeliggjøre flyktningene. Selv om en person går i behandling kan han være i aktivitet. Jobb er medisin, sier Narges Pourzia. Hun kom selv til Norge som flyktning fra Iran for snart tretti år siden.

Narges Pourzia klemmer og krangler med flyktningene hun skal inkludere i kommunen. «Tøff kjærlighet» gjør Rælingen til den flinkeste i klassen med å få flyktninger i jobb.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler