Aktuell profil

Christine Kohts mantra er at det finnes en diamant i oss alle. På Velferdkonferansen skal hun inspirere til refleksjon over følgende spørsmål: Er det for jævlig å være ung i dagen samfunn?

Skal man skape forandring, må man gå til dem som forstår hva det handler om, mener Marit Sanner. Derfor samarbeider hun med ungdom, så de kan dele sine råd og erfaringer med makta.

På Velferdkonferansen skal Adrian Lorentsson snakke om hvordan vi kan få unge med psykiske lidelser ut i jobb og utdanningsløp. For øvrig vil han redde verden - ett menneske av gangen.

Lang arbeidstid er dagens største helseproblem, mener Ebba Wergeland. Og at meningen med livet utelukkende skal knyttes til jobb, synes hun er noe tøys. 

Som ung hang Jonas Bals i Blitz-miljøet, droppet ut av videregående og hatet autoriteter. I dag er han rådgiver for Jonas Gahr Støre og forsøker å mane fram en real dugnad i arbeidslivet.

Leo Ajkic var syv år da han måtte flykte for livet, men bosnieren kjenner seg ikke igjen i dagens medieomtale av flyktninger. I «Flukt» følger han individene bak nyhetsoppslagene på jakt etter svar.

Det er lenge siden Safia Abdi Haase fra Somalia kalte seg for innvandrer. Hun liker å si at hun er ferdig vandret. Det beviste hun da hun kom seg på toppen av Besseggen.

Mens elever i dag skulker skolen for å få et glimt av Justin Bieber, skulket unge Robert Eriksson for å få møte Carl I. Hagen. Nå har han skrevet bok om utroskapsrykter, karaoke, politiske maktkamper og framtidens velferdssamfunn.

Kenneth Stien har ingenting imot hardt og tidkrevende arbeid, så lenge målet er tydelig. Det være seg å få folk i jobb, eller i taktfast turmarsj på Hardangervidda.

Jan Grue skjønte tidlig at han måtte bruke huet for å nå målene sine. Likevel skylder han mer på hell enn heltemot når han forklarer hvorfor livet hans har blitt en suksesshistorie.

 

Astrid Nøklebye Heiberg vil omgjøre eldrebølgen – den grå tsunamien – til positiv bølgekraft. – Vi må gjøre noe for at de som vil, kan og har kompetanse står lengre i arbeid, sier hun.

Synne Lerhol leder Unge Funksjonshemmede fra en rullestol og er arbeidsleder for et eget team som hjelper henne til å leve et selvstendig liv. Det er nettopp hva hun ønsker at flere unge med funksjonsnedsettelser skal få oppleve.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler